🎉 Spustili jsme náš nový plugin pro WordPress! Stáhnout nyní

E-commerce Nigérie: proč expandovat do Nigérie?

Nigérie je nejlidnatější zemí Afriky a má obrovský potenciál pro odvětví elektronického obchodu. Země má více než 200 milionů obyvatel, z nichž velkou část tvoří mladí lidé a rostoucí střední třída. Tato rostoucí střední třída má větší kupní sílu a je více nakloněna nakupování online než kdykoli předtím. Podle nigerijského národního statistického úřadu se hodnota transakcí elektronického obchodu v Nigérii zvýšila z 12,5 miliardy dolarů v roce 2019 na 13,6 miliardy dolarů v roce 2020. V zemi se mluví mnoha různými jazyky, včetně hausa, igbo a joruba, přičemž správním a široce používaným komunikačním jazykem je angličtina. Vzhledem k tomu, že komunikačním jazykem je angličtina, je pro zahraniční společnosti snadné naklonovat si webové stránky Clonable a zviditelnit se na nich. Nigerijská doména má koncovku .com.ng nebo .ng.

Trh

Nigérie má strategickou polohu v západní Africe. Umožňuje také přístup na regionální trhy Hospodářského společenství západoafrických států (ECOWAS). Tento trh zahrnuje více než 300 milionů spotřebitelů. To může být výhodné zejména pro společnosti, které chtějí expandovat do dalších zemí regionu.

Ekonomika

Nigérie v posledních letech zaznamenala průměrný růst přibližně 2 % ročně, což z ní činí jednu z nejrychleji rostoucích afrických ekonomik. Nigerijská vláda přijala několik opatření na podporu ekonomiky, včetně investic do infrastruktury a daňových úlev pro podniky.

Přírodní zdroje

Nigérie má širokou škálu přírodních zdrojů, včetně ropy, zemního plynu, nerostných surovin a zemědělské půdy. To poskytuje příležitosti pro podnikání v různých odvětvích, jako je těžba ropy a zemního plynu, těžební průmysl a zemědělství.

Investiční prostředí

Nigérie přijala v posledních letech několik opatření ke zlepšení investičního prostředí a přilákání zahraničních investic. Nigerijská vláda nabízí daňové úlevy a podporuje deregulaci v odvětvích, jako jsou telekomunikace, energetika a finanční služby.

Obyvatelstvo

Nigérie má velký počet mladých a vzdělaných pracovníků, což činí zemi atraktivní pro společnosti, které hledají kvalifikované pracovníky. To může být výhodné zejména pro společnosti v technologickém odvětví, kde jsou dobře vyškolení pracovníci velmi důležití.

Vládní politika

Nigerijská vláda zavedla několik politik na podporu zahraničních investic a rozvoje soukromého sektoru. Patří mezi ně daňové úlevy, granty a půjčky pro malé a střední podniky.

Stručně řečeno, pokud hledáte nové výzvy a příležitosti pro své podnikání, Nigérie nabízí slibnou destinaci ke zvážení. Díky mladé a vzdělané populaci, příznivému investičnímu klimatu a přístupu na regionální trhy má tato dynamická země velký potenciál k růstu a úspěchu. Na co tedy čekáte? Ponořte se do možností a zjistěte, co může Nigérie udělat pro vaše podnikání!

Máte ještě otázky?

Pak vyplňte níže uvedený formulář.

Související blogy: