🎉 Spustili jsme náš nový plugin pro WordPress! Stáhnout nyní

Elektronické obchodování v Německu

Chcete se svým internetovým obchodem dobýt německý trh? Němci patří mezi největší online kupující v Evropě. S více než 83 miliony obyvatel je elektronický obchod v Německu téměř pětkrát větší než v Nizozemsku a celkový obrat elektronického obchodu je dvakrát vyšší. V roce 2021 bude 12 % elektronického obchodu v Německu tvořit nákup ze zahraničí. Dostatečný důvod k tomu, abyste prověřili, zda bude váš internetový obchod úspěšný i v němčině. Pokud vytváříte internetový obchod, ujistěte se, že všechny potřebné informace najdete na svých webových stránkách. Německý zákazník chce před nákupem online vědět vše o předpisech, možnostech vrácení zboží a podmínkách. Dává také přednost kvalitě a referencím před nízkou cenou. Proto tomu přizpůsobte klíčová slova. S pomocí Clonable je vytvoření německého internetového obchodu nebo webových stránek hračkou.

3 nejčastější zahraniční online nákupy:
  1. Čína

  2. Spojené království

  3. Rakousko

3 nejvýznamnější kategorie výrobků:
  1. Oblečení a obuv (30%)

  2. Dům a zahrada (15%)

  3. Sport a koníčky (14 %)

3 nejoblíbenější platební metody:
  1. Digitální peněženka (Paypal, Allpay; 52 %)

  2. Kreditní karta (16 %)

  3. Na účet (13 %)

Čísla: Přeshraniční průzkum mezi zákazníky e-shopů, který provedla Mezinárodní poštovní spolupráce (IPC).

Spolehlivost a ochrana soukromí

Němci kladou velký důraz na spolehlivost a schválení. Schvalovací pečetí prokážete, že váš internetový obchod schválila nezávislá instituce, a zvýšíte tak šance na nákup německého zákazníka. Při překladu webových stránek do němčiny je tedy jistě rozumné požádat o značku důvěryhodnosti. Tyto německé značky důvěry jsou nejběžnější:

Soukromí na internetu je v Německu také vysoce ceněno. Německé zákony o ochraně soukromí, kolofonu (Impressum), kopírování, ochraně údajů a jejich uchovávání jsou mnohem přísnější než v Nizozemsku. Pokud na svých webových stránkách zpracováváte osobní údaje, je povinná také Datenschutzerklärung. V něm je například uvedeno, jak a proč shromažďujete údaje o zákaznících. Uvádíte také, jak se může váš zákazník například odhlásit z odběru newsletteru. Toto prohlášení uveďte na viditelném místě ve svém internetovém obchodě, například v horní nebo dolní části domovské stránky.

Oblíbené webové obchody

Pokud jde o elektronické obchodování v Německu, existuje několik populárních stránek, které vynikají nad ostatními. Nejoblíbenějším e-shopem v Německu je Amazon, následuje eBay a Otto. Mezi další oblíbené stránky patří Zalando, AliExpress a Rakuten.

Události v oblasti elektronického obchodování

V neposlední řadě se v Německu koná několik důležitých akcí v oblasti elektronického obchodování, které stojí za pozornost. Patří mezi ně konference DMexco, Online Trade Kongress a Internet World Expo.

Máte ještě otázky?

Pak vyplňte níže uvedený formulář.

Související blogy: