🎉 Spustili jsme náš nový plugin pro WordPress! Stáhnout nyní

Nevýhody WPML pro WordPress: Proč se to nevyplatí

Pokud uvažujete o použití WPML pro WordPress, možná byste si to měli dvakrát rozmyslet. I když může být lákavé použít plugin, který slibuje, že vaše stránky budou vícejazyčné, existují některé nevýhody, které byste si měli uvědomit, než se rozhodnete WPML použít. I když může být pro někoho efektivním řešením, má některé nevýhody, kvůli kterým se někdo může rozhodnout pro alternativní nástroje, jako je například Clonable. V tomto článku se budeme zabývat nevýhodami WPML a důvody, proč se někdo může rozhodnout pro jiné řešení.

1. Složitost

Jednou z hlavních nevýhod WPML je jeho složitost. Zásuvný modul je bohatý na funkce a obsahuje mnoho možností, což může být pro začátečníky zdrcující. Křivka učení pro WPML je strmější než u některých jiných řešení, což může vést k frustraci a zmatku.

2. Náklady

WPML je prémiový plugin, což znamená, že je placený. Přestože je k dispozici bezplatná verze, její funkce jsou omezené a pro složitější webové stránky nemusí být dostačující. Náklady na WPML se mohou zvýšit, zejména pokud si musíte koupit doplňky pro odemknutí konkrétních funkcí. Jeho cena se tedy na první pohled nemusí zdát vysoká, ale přesto často zklame.

3. Výkonnost

WPML může mít negativní dopad na výkon webových stránek. Je známo, že tento zásuvný modul zpomaluje webové stránky, zejména při použití s nástroji pro tvorbu stránek a dalšími zásuvnými moduly. Je to způsobeno tím, že musí pro každou stránku načítat různé jazykové soubory, což se může sčítat a způsobit delší načítání webu, což vede ke zhoršení uživatelského prostředí a negativně ovlivňuje pozice ve vyhledávačích.

4. Problémy s kompatibilitou

WPML může mít také problémy s kompatibilitou s jinými pluginy a tématy. To může vést k neočekávaným chybám a chybám, jejichž řešení může být časově náročné. Problémy s kompatibilitou mohou také ovlivnit výkon a zabezpečení webových stránek.

5. Podpora

WPML sice nabízí podporu, ale ta je omezena pouze na e-mailovou podporu. To znamená, že pokud narazíte na problém, budete muset čekat na odpověď, což může být frustrující. Navíc tým podpory není k dispozici 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, což může vést ke zpoždění při řešení problémů.

Proč by měl někdo raději používat Clonable?

1. Jednoduchost

Clonable nabízí jednodušší řešení pro vytváření vícejazyčných webových stránek. Nástroj se snadněji používá a nevyžaduje žádné technické znalosti. Je tak ideálním řešením pro začátečníky nebo ty, kteří hledají jednodušší a rychlejší řešení.

2. Úspora nákladů

Clonable nabízí cenově výhodnější řešení než WPML. Existují cenově dostupné plány, které jsou založeny na počtu slov na vašich webových stránkách, což z nich dělá rozpočtově přívětivější možnost, zejména proto, že WPML také vyžaduje, abyste sami vložili přeložený obsah na webové stránky, zatímco Clonable ne.

3. Výkonnost

Clonable je navržen tak, aby měl minimální dopad na výkon webových stránek. Využívají pokročilé technologie k rychlému a efektivnímu poskytování přeloženého obsahu, čímž zajišťují rychlé a bezproblémové uživatelské prostředí.

4. Kompatibilita

Clonable je kompatibilní s většinou témat a pluginů WordPress, což minimalizuje problémy s kompatibilitou. To zajišťuje stabilní a bezpečné webové stránky bez neočekávaných chyb a chybiček.

5. Podpora

Clonable nabízí dostupnou podporu prostřednictvím různých kanálů, jako je živý chat, e-mail a telefonická podpora. Tým podpory je k dispozici pro rychlé vyřešení jakýchkoli dotazů nebo problémů, což umožňuje, aby se vaše webové stránky zobrazovaly ve více jazycích bez prodlev.

Máte ještě otázky?

Pak vyplňte níže uvedený formulář.

Související blogy: