🎉 Spustili jsme náš nový plugin pro WordPress! Stáhnout nyní

Přeshraniční elektronický obchod v Oceánii: online prodej v Austrálii a na Novém Zélandu

Pokud chcete prodávat online v Austrálii a na Novém Zélandu, musíte znát odlišná pravidla pro přeshraniční elektronické obchodování v každé zemi. Například v Austrálii platí přísné zákony týkající se zasílání zboží spotřebitelům ze zahraničí a před zahájením obchodování se musíte ujistit, že splňujete všechny příslušné předpisy. Naopak na Novém Zélandu je přeshraniční elektronické obchodování poměrně jednoduché a je třeba věnovat pozornost pouze několika klíčovým bodům.

Pokud jde o přeshraniční elektronické obchodování v Oceánii, je třeba zvážit několik klíčových věcí:

1. V Austrálii je třeba znát různé zákony týkající se zasílání zboží spotřebitelům ze zahraničí. Než začnete obchodovat, ujistěte se, že splňujete všechny předpisy.

2. Na Novém Zélandu je přeshraniční elektronické obchodování poměrně snadné. Pozornost musíte věnovat pouze několika klíčovým otázkám, jako je daň z přidané hodnoty a clo.

3. Při prodeji zákazníkům v Austrálii a na Novém Zélandu berte v úvahu různá časová pásma.

4. Uvědomte si, že v každé zemi platí jiné kulturní normy. Například v Austrálii je neslušné smlouvat o ceně, zatímco na Novém Zélandu je to naprosto přijatelné.

5. Náklady na dopravu mohou být při prodeji zákazníkům v Oceánii vysoké, proto je zohledněte ve svých cenách.

Austrálie i Nový Zéland jsou oblíbenými trhy pro přeshraniční elektronické obchodování, proto je třeba zajistit, aby vaše webové stránky byly optimalizovány pro obě země. Používejte obsah vhodný pro danou zemi a přeložený do češtiny a přizpůsobte platební metody tak, aby u vás zákazníci v obou zemích mohli snadno nakupovat. Pokud se budete řídit výše uvedenými tipy, budete mít při prodeji v Austrálii a na Novém Zélandu větší šanci na úspěch.

Máte ještě otázky?

Pak vyplňte níže uvedený formulář.

Související blogy: