🎉 Spustili jsme náš nový plugin pro WordPress! Stáhnout nyní

Elektronické obchodování ve Francii

Chcete rozšířit svůj internetový obchod do Francie? Francouzský trh elektronického obchodu je jedním z největších v Evropě. Spolu s Německem a Velkou Británií patří Francie mezi tři největší evropské online trhy. Francouzští spotřebitelé nakupují své výrobky také v zahraničních internetových obchodech. V roce 2021 se 15 % e-commerce týkalo nákupů v zahraničí. Dobýt francouzský trh svým internetovým obchodem tedy rozhodně dává smysl. Francouzi stále častěji nakupují přes mobilní zařízení, známé také jako m-commerce. Ujistěte se tedy, že váš francouzský e-shop je snadno dostupný a čitelný i na mobilu. S Clonable je vytvoření francouzské webové stránky nebo internetového obchodu snadné.

3 nejčastější zahraniční online nákupy:
  1. Čína

  2. Německo

  3. Spojené království

3 nejvýznamnější kategorie výrobků:
  1. Oblečení a obuv (34 %)

  2. Elektronika (19 %)

  3. Dům a zahrada (16%)

3 nejoblíbenější platební metody:
  1. Platební karta (49 %)

  2. Digitální peněženka (Paypal, Allpay; 32 %)

  3. Kreditní karta (11 %)

Čísla: Přeshraniční průzkum mezi zákazníky e-shopů, který provedla Mezinárodní poštovní spolupráce (IPC).

Zákony a předpisy

Pouze pokud vaše výrobky splňují právní předpisy EU, můžete je ve Francii volně prodávat. Nejprve si však pečlivě ověřte, zda jsou požadavky na výrobky ve Francii stejné jako v Nizozemsku. Pro prodej doplňků stravy, potravin a léků platí ve Francii další požadavky. Mohou zde také platit určitá pravidla pro označování výrobků. Před vstupem na francouzský trh proto pečlivě prozkoumejte, co musí vaše výrobky splňovat.
Pokud prodáváte francouzským zákazníkům, existují také další zákony a předpisy. Jedná se například o přísný zákon o ochraně životního prostředí "Responsabilité Élargie du Producteur (REP). Ten musíte dodržovat, pokud prostřednictvím svého internetového obchodu prodáváte Francouzům balené výrobky. Podle francouzského zákona jste odpovědní za nakládání s obaly.
Kromě toho platí "zásada země určení", pokud ze svého internetového obchodu prodáváte výrobky francouzským spotřebitelům. To znamená, že svému francouzskému zákazníkovi fakturujete francouzskou DPH: TVA; Taxe sur la Valeur Ajoutée. Pouze v případě, že celková částka spolu s ostatními prodeji zákazníkům zůstane pod hranicí 10 000 EUR, můžete nadále účtovat nizozemskou 21% DPH jako nizozemský internetový obchod.

Máte ještě otázky?

Pak vyplňte níže uvedený formulář.

Související blogy: